Elatusapu ja uudelleenlaskenta kuva

Toimeentulot ja uudelleenlaskenta

Taloudelliset sopimukset ovat osa avioeroa

Yksi sopimuksista koskee yleensä kumppanin tai lapsen elatusapua: osallistuminen lapsen tai entisen kumppanin elinkustannuksiin. Kun entiset kumppanit yhdessä tai toinen heistä hakee avioeroa, elatusmaksu lasketaan mukaan. Laki ei sisällä sääntöjä elatusmaksujen laskemisesta. Siksi tuomareiden laatimat ns. Trema-standardit ovat lähtökohta tälle. Tarve ja kapasiteetti ovat tämän laskelman perustana. Tarve viittaa hyvinvointiin, johon entinen kumppani ja lapset olivat tottuneet ennen avioeroa. Yleensä avioeron jälkeen entinen kumppani ei pysty tarjoamaan hyvinvointia samalla tasolla, koska taloudellinen tila tai kyky tehdä niin on liian rajallinen. Lapsen elatusapu on yleensä etusijalla kumppanin elatukseen nähden. Jos tämän määrityksen jälkeen on vielä jonkin verran taloudellista kapasiteettia jäljellä, sitä voidaan käyttää minkä tahansa kumppanin elatukseen.

Kumppanin tai lapsen elatusaput lasketaan entisten pariskuntien nykyisen tilanteen perusteella. Avioeron jälkeen tilanne ja sen myötä maksukyky voivat kuitenkin muuttua ajan myötä. Tähän voi olla useita syitä. Tässä yhteydessä voit ajatella esimerkiksi avioliittoa uuden kumppanin kanssa tai pienempiä tuloja irtisanomisen vuoksi. Lisäksi alkuperäiset elatusavut on voitu määrittää virheellisten tai puutteellisten tietojen perusteella. Tällöin voi olla tarpeen saada elatusapu uudelleen. Vaikka usein ei ole tarkoitus, minkä tahansa tyyppisten elatusmaksujen laskeminen voi tuoda esiin vanhoja ongelmia tai luoda uusia taloudellisia ongelmia entiselle kumppanille, jotta entisten kumppanien väliset jännitteet voivat kasvaa uudelleen. Siksi on suositeltavaa antaa muuttunut tilanne välittäjälle ja laskea elatusapu uudelleen. Law & MoreSovittelijat auttavat mielellään tässä. Law & MoreSovittelijat opastavat sinua neuvottelujen kautta, takaavat oikeudellisen ja emotionaalisen tuen, ottavat huomioon molempien osapuolten edut ja kirjaavat sitten yhteiset sopimuksesi.

Toisinaan sovittelu ei kuitenkaan johda haluttuun ratkaisuun entisten kumppanien välillä ja siten uusiin sopimuksiin elatusapujen laskemisesta. Tässä tapauksessa askel oikeuteen on ilmeinen. Haluatko ottaa tämän askeleen tuomioistuimeen? Sitten tarvitset aina lakimiehen. Asianajaja voi sitten pyytää tuomioistuinta muuttamaan elatusvelvoitetta. Tällöin entisellä kumppanillasi on kuusi viikkoa puolustuslausuman tai vastapyynnön esittämistä varten. Tuomioistuin voi sitten muuttaa elatusapua, toisin sanoen korottaa, vähentää tai asettaa sen nollaksi. Lain mukaan tämä edellyttää ”olosuhteiden muutosta”. Tällaisia ​​muuttuneita olosuhteita ovat esimerkiksi seuraavat tilanteet:

  • irtisanominen tai työttömyys
  • lasten siirtäminen
  • uusi tai erilainen työ
  • mennä uudelleen naimisiin, asua avioliitossa tai solmia rekisteröity parisuhde
  • vanhempien pääsyjärjestelmän muutos

Koska laissa ei määritellä tarkkaan ”olosuhteiden muutoksen” käsitettä, se voi sisältää myös muut kuin edellä mainitut olosuhteet. Tätä ei kuitenkaan sovelleta tilanteisiin, joissa päätät työskennellä vähemmän tai hankkia uusi kumppani vain asumatta yhdessä, mennä naimisiin tai solmia rekisteröidyn parisuhteen.

Katsooko tuomari, että olosuhteet eivät muutu? Silloin pyyntöäsi ei hyväksytä. Onko olosuhteissa muutoksia? Sitten tietysti pyyntösi hyväksytään. Muuten, pyyntösi hyväksytään välittömästi ja ilman muutoksia, ellei entinen kumppanisi vastaa siihen. Päätös tehdään yleensä neljästä kuuteen viikkoa kuulemisen jälkeen. Tuomarin on päätöksessään ilmoitettava myös päivä, josta alkaen pariskunnan tai lapsen elatusapu on maksettava uudelleen. Lisäksi tuomioistuin voi päättää, että elatusapu muuttuu takautuvasti. Oletko eri mieltä tuomarin päätöksestä? Sitten voit valittaa 3 kuukauden kuluessa.

Onko sinulla kysyttävää alimenioista, tai haluatko laskea alimenit uudelleen? Ota sitten yhteyttä Law & More. at Law & More, ymmärrämme, että avioerolla ja sitä seuraavilla tapahtumilla voi olla vakavia seurauksia elämääsi. Siksi meillä on henkilökohtainen lähestymistapa. Yhdessä kanssanne ja mahdollisesti entisen kumppanisi kanssa voimme selvittää oikeudellisen tilanteenne keskustelun aikana asiakirjojen perusteella ja yrittää kartoittaa ja kirjata sitten näkemyksesi tai toiveesi alimenoiden laskemiseksi. Voimme myös auttaa sinua juridisesti kaikissa elatusapumenettelyissä. Law & MoreAsianajajat ovat henkilö - ja perheoikeuden asiantuntijoita ja opastavat mielellään läpi tämän prosessin, mahdollisesti yhdessä kumppanisi kanssa.

Law & More