Avioero 10 vaiheessa

Avioero 10 vaiheessa

On vaikea päättää avioeron saamisesta. Kun olet päättänyt, että tämä on ainoa ratkaisu, prosessi todella alkaa. Paljon asioita on järjestettävä, ja se tulee olemaan myös henkisesti vaikea aika. Autamme sinua matkallasi, annamme yleiskatsauksen kaikista vaiheista, jotka sinun on tehtävä avioeron aikana.

Avioero 10 vaiheessa

Vaihe 1: Ilmoitus avioerosta

On tärkeää, että kerrot ensin kumppanillesi haluavansa avioeron. Tätä ilmoitusta kutsutaan usein myös avioeroilmoitukseksi. On viisasta antaa tämä ilmoitus kumppanillesi henkilökohtaisesti. Kuinka vaikeaa se voi olla, on hyvä puhua siitä keskenään. Tällä tavalla voit selittää, miksi olet tehnyt tämän päätöksen. Yritä olla syyttämättä toisiaan. Se on ja on edelleen vaikea päätös molemmille. On tärkeää, että yrität ylläpitää hyvää viestintää. Lisäksi on hyvä välttää jännitteitä. Tällä tavoin voit estää avioeroa tulemasta taistelueroksi.

Jos pystyt kommunikoimaan hyvin keskenään, voit myös erota yhdessä. On tärkeää, että palkkaat asianajajan ohjaamaan sinut läpi tämän ajan. Jos kommunikointi kumppanisi kanssa on hyvä, voit käyttää yhtä asianajajaa yhdessä. Jos näin ei ole, kummankin osapuolen on palkattava oma asianajaja.

Vaihe 2: Asianajajan / välittäjän kutsuminen

Tuomari julistaa avioeron, ja vain asianajajat voivat jättää avioerohakemuksen tuomioistuimelle. Se, valitaanko asianajaja vai välittäjä, riippuu tavasta, jolla haluat avioeron. Sovittelussa päätät olla yksi asianajaja / sovittelija. Jos sinä ja kumppanisi käytätte omaa asianajajaa, olette menettelyn vastakkaisilla puolilla. Tällöin myös menettely kestää kauemmin ja aiheuttaa enemmän kustannuksia.

Vaihe 3: Tärkeät tiedot ja asiakirjat

Avioeron kannalta monet henkilökohtaiset tiedot sinusta, kumppanistasi ja lapsistasi ovat tärkeitä. Esimerkiksi avioliittotodistus, lasten syntymätodistukset, BRP-otteet kunnasta, otteet laillisesta huoltajaluettelosta ja mahdolliset avioliittoa edeltävät sopimukset. Nämä ovat tärkeimmät henkilökohtaiset tiedot ja asiakirjat, joita tarvitaan avioeromenettelyjen aloittamiseen. Jos erityistilanteessasi tarvitaan lisää asiakirjoja tai tietoja, asianajaja ilmoittaa asiasta sinulle.

Vaihe 4: Varat ja velat

On tärkeää, että kartoitat kaikki sinun ja kumppanisi varat ja velat avioeron aikana ja keräät tositteet. Voit esimerkiksi miettiä talosi omistusoikeusasiakirjaa ja notaarin kiinnitysluetteloa. Seuraavat taloudelliset asiakirjat voivat myös olla tärkeitä: pääomavakuutukset, elinkorkopolitiikat, sijoitukset, tiliotteet (säästöistä ja pankkitileiltä) ja tuloveroilmoitukset viime vuosina. Lisäksi tulisi laatia luettelo kotitaloustuotteista, jossa ilmoitat kuka mitä saa.

Vaihe 5: Lasten tuki / kumppanituki

Taloudellisesta tilanteestasi riippuen myös lapsi- tai puolisotuki on todennäköisesti maksettava. Tämän määrittämiseksi molempien osapuolten tulotiedot ja kiinteät kulut on tarkistettava. Näiden tietojen perusteella asianajajasi / välittäjäsi voi tehdä elatuslaskelman.

Vaihe 6: Eläke

Avioerolla voi olla seurauksia myös eläkkeellesi. Tämän selvittämiseksi vaaditaan asiakirjat, jotka osoittavat kaikki sinun ja kumppanisi kertyneet eläkeoikeudet. Tämän jälkeen sinä ja (entinen) kumppanisi voitte järjestää eläkkeen jakamisen. Voit esimerkiksi valita lakisääteisen tasauksen tai muunnostavan. Eläkerahastosi voisi auttaa sinua tekemään oikean valinnan.

Vaihe 7: Vanhemmuussuunnitelma

Jos sinulla ja (entisellä) kumppanillasi on myös lapsia, sinun on laadittava yhdessä vanhemmussuunnitelma. Tämä vanhemmussuunnitelma toimitetaan tuomioistuimelle avioeropyynnön yhteydessä. Tässä suunnitelmassa teet yhdessä sopimuksia seuraavista asioista:

  • Tapa, jolla jaat hoito- ja vanhempatehtävät;
  • tapa, jolla ilmoitat toisillesi ja kuulet toisillesi lapsille tärkeitä tapahtumia ja alaikäisten lasten omaisuutta;
  • alaikäisten lasten hoidon ja kasvatuksen kustannukset.

On tärkeää, että lapset osallistuvat myös vanhemmussuunnitelman laatimiseen. Asianajajasi voi mahdollisesti laatia sinulle vanhemmussuunnitelman yhdessä kanssasi. Näin voit olla varma, että vanhemmuusohjelma täyttää kaikki tuomioistuimen vaatimukset.

Vaihe 8: Vetoomuksen jättäminen

Kun kaikki sopimukset on tehty, yhteinen tai kumppanisi asianajaja laatii avioerohakemuksen ja jättää sen tuomioistuimelle. Yksipuolisessa avioerossa toiselle osapuolelle annetaan määräaika asian esittämiseen ja sitten on määrä järjestää oikeudenkäynti. Jos olet valinnut yhteisen avioeron, asianajajasi jättää vetoomuksen, ja useimmissa tapauksissa oikeudenkäyntiä ei tarvita.

Vaihe 9: Suullinen menettely

Suullisen käsittelyn aikana osapuolten on oltava läsnä asianajajansa kanssa. Suullisessa kuulemisessa osapuolille annetaan mahdollisuus kertoa tarinansa. Tuomarilla on myös mahdollisuus esittää kysymyksiä. Jos tuomari katsoo, että hänellä on tarpeeksi tietoa, hän lopettaa kuulemisen ja ilmoittaa, minkä ajanjakson aikana hän hallitsee.

Vaihe 10: Avioeropäätös

Kun tuomari on antanut avioeropäätöksen, voit valittaa kolmen kuukauden kuluessa päätöksestä, jos et ole eri mieltä päätöksestä. Kolmen kuukauden kuluttua päätöksestä tulee peruuttamaton, ja avioero voidaan rekisteröidä siviilirekisteriin. Vasta sitten avioero on lopullinen. Jos et halua odottaa kolmen kuukauden jaksoa, sinä ja kumppanisi voitte allekirjoittaa asianajajan laatiman hyväksymisasiakirjan. Tämä asiakirja osoittaa, että hyväksyt avioeropäätöksen etkä valittaa siitä. Tällöin sinun ei tarvitse odottaa kolmen kuukauden ajanjaksoa, ja voit rekisteröidä avioeropäätöksen välittömästi siviilirekisteriin.

Tarvitsetko apua avioerossa vai onko sinulla kysyttävää avioeromenettelystä? Ota sitten yhteyttä asiantuntijaan perheoikeuden asianajajat at Law & More. at Law & More, ymmärrämme, että avioerolla ja sitä seuraavilla tapahtumilla voi olla suuri vaikutus elämääsi. Siksi suhtaudumme henkilökohtaisesti. Lakimiehemme voivat myös auttaa sinua kaikissa menettelyissä. Lakimiehet osoitteessa Law & More ovat asiantuntijoita henkilö- ja perheoikeuden alalla ja opastavat mielellään, mahdollisesti yhdessä kumppanisi kanssa, avioeroprosessissa.

Law & More