Onko sinulla ja entisellä kumppanillasi lapsia yhdessä? Lasten tuki on silloin tärkeä osa rahoitussopimuksia, jotka on tehtävä avioeron aikana. Lasten elatusaput ovat summa, jonka vanhempi, joka ei ole imettävä, osallistuu lasten hoitoon ja kasvattamiseen.

Haluatko lasten tukilaskentaa?
OTA YHTEYDESSÄ LAW & MORE

Elatusapu

Onko sinulla ja entisellä kumppanillasi lapsia yhdessä? Lasten tuki on silloin tärkeä osa rahoitussopimuksia, jotka on tehtävä avioeron aikana. Lasten elatusaput ovat summa, jonka vanhempi, joka ei ole imettävä, osallistuu lasten hoitoon ja kasvattamiseen.

Pikavalikko

Lasten tuki

Neuvotteluna sinä ja entinen parisi pääset sopimaan lasten elatusapujen määrästä. Nämä sopimukset vahvistetaan vanhemmuussuunnitelmassa. Jos et pääse sopimukseen yhdessä, yksi asianajajistamme auttaa mielellään sinua. Voimme auttaa neuvotteluprosessissa, määrittää lapsille maksettavien alimenioiden määrä ja laatia vanhemmuussuunnitelma. Hoidamme lapsen tuen määrittämisen tekemällä elatusapulaskelman.

Tuomari ei tarkastele vain lapsiturvan saajan taloudellista tilannetta, vaan myös lasten elatusapuvelvollisen taloudellista tilannetta. Tuomioistuin määrittää lasten elatusapujen määrän kummankin tilanteen perusteella.

Aylin Selamet

Aylin Selamet

Asianajaja

 Soita +31 (0) 40 369 06 80

Tarvitsetko avioeroasianajajan?

Avioeroasianajaja

Avioeroasianajaja

Avioero on vaikea aika. Autamme sinua koko prosessin ajan

Pyydä avioeroa

Pyydä avioeroa

Meillä on henkilökohtainen lähestymistapa ja toimimme yhdessä kanssasi sopivan ratkaisun löytämiseksi

Kumppanin elatusaput

Kumppanin elatusaput

Aiotko maksaa tai saada korvauksia? Ja kuinka paljon? Opastamme ja autamme sinua tässä

Elä erikseen

Elä erikseen

Haluatko asua erillään? Autamme sinua

"Law & More asianajajat

ovat mukana ja

osaa tuntea

asiakkaan ongelma"

Lasten tuen laskeminen

Ylläpitolaskelma on melko monimutkainen laskelma, koska monet tekijät on otettava huomioon. Law & More suoritan mielellään huoltolaskelman sinulle.

Tarpeen määrittäminen
Ensinnäkin lasten tarpeet on määritettävä. Se perustuu tuloihin, kuten ne olivat juuri ennen avioeroa. Jos on erityiskustannuksia, kuten kansainvälinen koulu tai lastenhoito, kustannuksia voidaan korottaa vastaavasti.

Rahoituskyvyn määrittäminen
Kun lasten tarpeet on määritetty, molemmille osapuolille tehdään kantavuuslaskelma. Tämä laskelma määrittää, onko elatusapuvelvollisella henkilöillä riittävät taloudelliset valmiudet maksaa elatusapuja. Alimenttien maksamisen edellyttämien henkilöiden taloudellisen suorituskyvyn määrittämiseksi on ensin määritettävä hänen nettotulonsa. Lapsen eläke on perustulo, jossa otetaan huomioon kaikki tulolähteet, kuten palkat, etuudet ja lapsen sidottu budjetti.

Hoitoalennus
Vanhemmalla, joka joutuu maksamaan alakulut ja jolla on yhteys myös lapsiin, aiheutuu kustannuksia myös lasten hoidosta. Tähän sisältyy ostoksista, edestakaisin ajamisesta aiheutuvat kustannukset. Periaatteessa tietty prosenttiosuus kustannuksista sisältyy laskelmaan

Prosentin määrä riippuu vierailupäivien määrästä viikossa. Vanhempi, jolla on keskimäärin yksi päivä viikossa lastenhoitokustannukset, saa esimerkiksi 15% hoitoalennuksen ja vanhempi, joka huolehtii lapsesta kolme päivää viikossa, saa 35% hoitoalennuksen.

Kantokyvyn vertailu
Viimeinen vaihe lasten tukikorkeuden laskemiseksi on tehdä kuormitusyhtälö. Tässä yhtälössä lasten kustannukset jaetaan sinun ja entisen kumppanisi kesken suhteessa heidän avustuskeinoihinsa. Elatusapuun oikeutettujen henkilöiden kapasiteettia verrataan elatusapuvelvollisten henkilöiden kykyihin. Sen jälkeen kaikkia hoitoalennuksia sovelletaan ja muutetaan tarvittaessa. Tuen laajuus on ensisijaisesti tarkoitettu lapsen tukemiseen. Jos jäljellä on vielä tilaa sen jälkeen, tuomari voi myös määrittää nettopartnerin alimenssit.

Haluatko tietää kuinka taloudellinen tilanne näyttää avioerosi jälkeen? Ota yhteyttä Law & More ja yhdessä voimme määrittää, kuinka paljon lapsituki sinun on maksettava tai saatava.

Elatusapu

Lapsituen muuttaminen

Jos lapsen alimenioita ei ole mahdollista muuttaa neuvottelemalla entisen kumppanisi kanssa, voimme lähettää sinulle muutospyynnön tuomioistuimessa. Voimme tehdä tämän, jos olosuhteet ovat muuttuneet tai jos tuomioistuimen mielestä tuomioistuin päätti elatusapu alkuperäisessä määräyksessä virheellisten tai puutteellisten tietojen perusteella.

Voit ajatella esimerkiksi seuraavia tilanteita:

• irtisanominen tai työttömyys
• lasten poisto
• uusi tai erilainen työ
• solmia uudelleen avioliitto, asua yhdessä tai tehdä rekisteröity parisuhde
• kosketusjärjestelyn muuttaminen

Haluatko tietää mitä Law & More voiko tehdä sinulle asianajotoimistona Eindhovenissa?
Ota sitten yhteyttä puhelimitse +31 40 369 06 80 tai lähetä meille sähköpostia:

Herra. Tom Meevis, asianajaja Law & More - [sähköposti suojattu]
Herra. Maxim Hodak, asianajaja & muuta - [sähköposti suojattu]

Law & More B.V.