Eikö sinulla tai entisellä kumppanillasi ole riittäviä tuloja elääksesi avioeron jälkeen? Sitten toisella kumppanilla on velvollisuus maksaa alimenioita entiselle kumppanille.
Milloin sinulla on oikeus saada alimenioita entiseltä kumppaniltasi? Periaatteessa sinulla on oikeus aviopuolisoon, jos avioeron jälkeen sinulla ei ole riittäviä tuloja itsesi ylläpitämiseksi.

Tarvitsetko apua kumppanin etuuksien laskemisessa?
OTA YHTEYDESSÄ LAW & MORE

Kumppanin elatusaput

Eikö sinulla tai entisellä kumppanillasi ole riittäviä tuloja elääksesi avioeron jälkeen? Sitten toisella kumppanilla on velvollisuus maksaa alimenioita entiselle kumppanille.

Pikavalikko

Milloin sinulla on oikeus saada alimenioita entiseltä kumppaniltasi?
Periaatteessa sinulla on oikeus aviopuolisoon, jos avioeron jälkeen sinulla ei ole riittäviä tuloja itsesi ylläpitämiseksi. Elintasostasi avioliittohetkellä otetaan huomioon määritettäessä, onko sinulla oikeus kumppanin alaisuuteen. Käytännössä jompikumpi osapuolista saa oikeuden elatusapuun. Useimmissa tapauksissa tämä on nainen, varsinkin jos hän on vastuussa suurimmasta osasta kotitalouden ja lasten hoitamista. Tässä tapauksessa naisella ei usein ole tuloja tai rajoitetut tulot osa-aikatyöstä. Tilanteessa, jossa mies on täyttänyt 'kotitalouden aviomiehen' roolin ja nainen on tehnyt uran, mies voi periaatteessa vaatia kumppanin alaisuuksia.

Aylin Selamet

Aylin Selamet

Asianajaja

 Soita +31 (0) 40 369 06 80

Tarvitsetko avioeroasianajajan?

Elatusapu

Elatusapu

Avioerolla on suuri vaikutus lapsiin. Siksi pidämme erittäin tärkeänä lasten etuja

Pyydä avioeroa

Pyydä avioeroa

Meillä on henkilökohtainen lähestymistapa ja toimimme yhdessä kanssasi sopivan ratkaisun löytämiseksi

Kumppanin elatusaput

Avioeroasianajaja

Avioero on vaikea aika. Autamme sinua koko prosessin ajan

Elä erikseen

Elä erikseen

Haluatko asua erillään? Autamme sinua

"Law & More asianajajat

ovat mukana ja

osaa tuntea

asiakkaan ongelma"

Kumppanin elatusapu

Neuvottelussa sinä ja entinen parisi pääset sopimaan kumppanin elatusapujen määrästä. Jos et pääse sopimukseen yhdessä, yksi asianajajistamme auttaa mielellään sinua. Voimme paitsi auttaa sinua neuvotteluprosessissa, myös voimme määrittää kumppanin elatusapujen määrän sinulle. Teemme tämän tekemällä huoltolaskelman.

Tuomari ei edes katso elatusavun taloudellista tilannetta, vaan myös elatusapuvelvollisen taloudellista tilannetta. Tuomioistuimen on kummankin tilanteen perusteella selvitettävä, onko joku teistä oikeutettu saamaan elatusapuja, ja jos on, niin elatusapujen määrä. Joissain tapauksissa on mahdollista, että sinulla on tosiasiassa oikeus kumppanin elatusapuun, mutta entisen kumppanisi taloudelliset yksityiskohdat osoittavat, että hän ei yksinkertaisesti pysty maksamaan kumppanin alaisuuksia.

Huollon laskeminen

Ylläpitolaskelma on melko monimutkainen laskelma, koska monet tekijät on otettava huomioon. Law & More suorittaa mielellään kumppanin elatusapulaskelman sinulle. .

Tarpeen määrittäminen
Kumppanilisärahojen määrä riippuu elatusavun saajan tarpeista ja henkilön kyvystä maksaa elatusaput. Alimenttien saajan tarpeiden määrittämiseksi oletetaan olevan vakiona noin 60% perheen nettovaroista, joista vähennetään lasten kustannukset.

Rahoituskyvyn määrittäminen
Kantavuuslaskelma tehdään molemmille osapuolille. Tämä laskelma määrittää, onko elatusapuvelvollisella henkilöillä riittävät taloudelliset valmiudet maksaa elatusapuja. Alimenttien maksamisen edellyttämien henkilöiden taloudellisen suorituskyvyn määrittämiseksi on ensin määritettävä hänen nettotulonsa. Elatusmaksun saaja voi ensin vähentää tuloistaan ​​useita kustannuksia. Nämä ovat pääasiassa kustannuksia, jotka elatusapu maksavalle henkilölle aiheutuu loppupäähän saamiseksi (kustannukset).

Kantokyvyn vertailu
Viimeiseksi on tehtävä vertailu kuormankantokykyyn. Tätä vertailua käytetään laskemaan elatusapu, jonka osapuolilla on yhtä suuri taloudellinen vapaus. Elatusapuun oikeutettua palkkaa verrataan elatusvelkojan laajuuteen. Ajatuksena on, että elatusapuun oikeutetun ei tarvitse elatusapun perusteella olla paremmassa taloudellisessa tilanteessa kuin elatusvelvollinen.

Haluatko tietää mikä on taloudellinen tilanne avioerosi jälkeen? Ottaa yhteyttä Law & More ja voimme työskennellä kanssasi selvittääksesi, kuinka paljon elatusapuja joudut maksamaan tai vastaanottamaan.

Kumppanin elatusaput

Alimenioiden vaihtaminen

Jos haluat yksipuolisesti peruuttaa tai muuttaa kumppanin elatusapua, tämä on tehtävä tuomioistuimen kautta. Voimme lähettää muutospyynnön tuomioistuimessa puolestasi. Tuomioistuin voi muuttaa kumppanin elatusapua, ts. Lisätä, vähentää tai asettaa nollaan. Lain mukaan "olosuhteet muuttuvat". Jos tuomioistuin toteaa, että olosuhteet eivät muutu, pyyntöäsi ei hyväksytä. Tätä käsitettä ei selitetä tarkemmin laissa, joten se voi koskea monenlaisia ​​olosuhteita. Käytännössä tämä edellyttää usein yhden entisen kumppanin taloudellisen tilanteen muutosta.

Kumppanin elatusapujen päättäminen
Velvollisuus maksaa kumppanin elatusapua voi päättyä seuraaviin tilanteisiin:

• sinun tai entisen kumppanisi kuolemantapauksessa;
• jos tuomioistuimen määrittelemä enimmäishuoltoaika on päättynyt;
• jos elatusavun saaja menee naimisiin uudelleen, solmii rekisteröidyn parisuhteen tai alkaa asua yhdessä;
• jos taloudelliset olosuhteet ovat muuttuneet ja elatusapua saava voi ansaita itselleen elantonsa

Avioerolakimiehillämme on tietoa sekä perheoikeudesta että yrittäjyyden taitotiedosta, ja siksi heillä on ihanteelliset mahdollisuudet tarjota sinulle juridista ja verotuksellista apua näissä tapauksissa. Tarvitsetko avioeroasianajajan? Ottaa yhteyttä Law & More.

Haluatko tietää mitä Law & More voiko tehdä sinulle asianajotoimistona Eindhovenissa?
Ota sitten yhteyttä puhelimitse +31 40 369 06 80 tai lähetä meille sähköpostia:

Herra. Tom Meevis, asianajaja Law & More - [sähköposti suojattu]
Herra. Maxim Hodak, asianajaja & muuta - [sähköposti suojattu]

Law & More B.V.