TARVITTAA TYÖLLISYYSSOPIMUSTA?
PYYTÄ OIKEUDELLISTA APUA

Lakimiehemme ovat erikoistuneita virkaoikeudessa

tarkistettu Asia selvä.

tarkistettu Henkilökohtainen ja helposti saatavilla.

tarkistettu Omat intressit ensin.

Helposti saavutettavissa

Helposti saavutettavissa

Law & More on saatavana maanantaista perjantaihin
klo 08-00 ja viikonloppuisin klo 22-00

Hyvä ja nopea viestintä

Hyvä ja nopea viestintä

Asianajajamme kuuntelevat tapaustasi ja kertovat
asianmukaisella toimintasuunnitelmalla

Henkilökohtainen lähestymistapa

Henkilökohtainen lähestymistapa

Toimintatapamme takaa, että 100 % asiakkaistamme
suosittele meitä ja että olemme saaneet keskimäärin arvosanan 9.4

Työsopimus

Työsopimus on kirjallinen sopimus, joka sisältää kaikki työnantajan ja työntekijän väliset sopimukset. Sopimus sisältää kaikki oikeudet ja velvoitteet molemmille osapuolille.

Joskus voi olla epäselvää, onko työsopimus olemassa vai ei. Lain mukaan työsopimus on sopimus, jolla toinen osapuoli, työntekijä, sitoutuu suorittamaan tietyn ajan työn toisen osapuolen, työnantajan palveluksessa ja saa korvauksen tästä työstä. Tässä määritelmässä erotetaan viisi päätekijää:

 • työntekijän on suoritettava työ;
 • työnantajan on maksettava työstä palkkaa;
 • työ on suoritettava tietyn ajan;
 • on oltava auktoriteettisuhde;
 • työntekijän on suoritettava työ itse.

Tom Meevis -kuva

Tom Meevis

JOHTOKUMPPANI / ASIANAJA

tom.meevis@lwandmore.nl

Asianajotoimisto sisään Eindhoven ja Amsterdam

Yritysjuristi

"Law & More asianajajat
ovat mukana ja osaavat tuntea myötätuntoa
asiakkaan ongelman kanssa"

Työsopimusten tyypit

Työsopimuksia on erityyppisiä ja tyyppi riippuu työnantajan ja työntekijän työsuhteista. Työnantaja ja työntekijä voivat tehdä määräaikaisen työsopimuksen tai sopimuksen toistaiseksi.

määräaikainen työsopimus

Määräaikaisessa työsopimuksessa sopimuksen päättymispäivämäärä on vahvistettu. Toinen vaihtoehto on, että työnantaja ja työntekijä sopivat tekevänsä työsuhteen tietyksi ajaksi, esimerkiksi tietyn projektin ajaksi. Sopimuksen voimassaolo päättyy sitten automaattisesti, kun projekti päättyy.

Mitä asiakkaat sanovat meistä

[show-testimonials orderby='menu_order' order='DESC' limit='1′ pagination='on' layout='grid' options='theme:none,info-position:info-below,text-alignment:center, sarakkeet:1,suodatin:ei mitään,arviointi:päällä,lainaussisältö:lyhyt,charlimitextra:(…),näyttökuva:päällä,kuvan koko:ttshowcase_small,image-shape:ympyrä,kuvatehoste:ei mitään,kuva- link:on']

Asianajajamme ovat valmiita auttamaan sinua:

Office Law & More

Työnantaja voi tarjota työntekijälle määräaikaisen työsopimuksen enintään kolmesti enintään 24 kuukauden aikana. Jos määräaikaisten työsopimusten välillä on jakso, jonka aikana ei ole työsopimusta, ja tällä jaksolla on enintään 6 kuukautta, sopimusten välinen aika lasketaan kuitenkin 24 kuukauden jakson laskennassa.

Määräaikaisen työsopimuksen päättyminen

Määräaikainen työsopimus päättyy lailla. Tämä tarkoittaa, että sopimus päättyy automaattisesti sovittuun aikaan ilman, että sinun on ryhdyttävä toimenpiteisiin. Työnantajan on ilmoitettava työntekijälle kirjallisesti kuukautta etukäteen, jatketaanko työsopimusta ja jos, niin millä ehdoin. Määräaikainen työsopimus on kuitenkin päätettävä, jos osapuolet ovat sopineet asiasta tai jos laki sitä vaatii.

Määräaikainen työsopimus voidaan irtisanoa ennenaikaisesti, ts. Ennen työsopimuksen voimassaoloajan päättymistä, jos molemmat osapuolet ovat sopineet siitä kirjallisesti. Siksi on suositeltavaa sisällyttää määräaikaiseen työsopimukseen aina väliaikainen irtisanomislauseke irtisanomisajan kanssa.

Etsitkö oikeudellista apua määräaikaisen työsopimuksen laatimisessa? Lain lakimiehet Law & More ovat palveluksessasi.

Työsopimus toistaiseksi

Toistaiseksi voimassa olevaa työsopimusta kutsutaan myös pysyväksi työsopimukseksi. Jos sopimuksesta ei sovita sopimuksen tekemistä koskevasta ajankohdasta, työsopimuksen oletetaan olevan voimassa toistaiseksi. Tämän tyyppinen työsopimus jatkuu, kunnes se irtisanotaan.

Työsopimuksen irtisanominen toistaiseksi

Tärkeä ero määräaikaiseen työsopimukseen nähden on irtisanomismenetelmä. Ennakkoilmoitus vaaditaan, kun työsopimus päättyy toistaiseksi. Työnantaja voi hakea irtisanomislupaa UWV: ltä tai pyytää piirialueen tuomioistuinta purkamaan sopimuksen. Tätä varten tarvitaan kuitenkin pätevä syy. Jos työnantaja saa irtisanomisluvan, hänen on irtisanottava työsopimus sovellettavaa irtisanomisaikaa noudattaen.

Syyt toistaiseksi voimassa olevan työsopimuksen irtisanomiseen

Työnantaja voi erottaa työntekijän vain, jos hänellä on hyvä syy siihen. Siksi irtisanomiseen on oltava kohtuullinen peruste. Seuraavat ovat yleisimmät irtisanomismuodot.

Irtisanominen taloudellisista syistä

Jos olosuhteet työnantajan yrityksessä ovat riittävät syyt vaatia työntekijän irtisanomista, tätä kutsutaan irtisanomiseksi taloudellisista syistä. Eri taloudellisia syitä voi olla:

 • huono tai heikkenevä taloudellinen tilanne;
 • työn vähentäminen;
 • organisaation tai teknologiset muutokset yrityksessä;
 • liiketoiminnan lopettaminen;
 • yrityksen siirto.

TyösopimusToimimaton irtisanominen

Irtisanominen toimintahäiriön vuoksi tarkoittaa, että työntekijä ei täytä työvaatimuksia ja on sopimaton työhönsä. Työntekijälle on oltava selvää, mitä työnantajan mielestä hänen toimintaansa on parannettava. Osana parannusprosessia työntekijän kanssa on pidettävä säännöllisesti suorituskykyhaastatteluja. Olisi harkittava kolmannen osapuolen tarjoamia kursseja tai valmennuksia työnantajan kustannuksella. Haastatteluista on tehtävä raportit, jotka on sisällytettävä työntekijän henkilöstötiedostoon. Lisäksi työntekijälle on annettava riittävästi aikaa suorituskyvyn parantamiseen.

Välitön irtisanominen

Välittömän irtisanomisen yhteydessä työnantaja irtisanoo työntekijän työsopimuksen välittömästi eli ilman erillistä ilmoitusta. Työnantajalla on oltava kiireellinen syy tähän, ja irtisanominen on tehtävä "välittömästi". Tämä tarkoittaa sitä, että työnantajan on irtisanottava työntekijä heti, kun kiireellinen syy on selvä. Irtisanomisen syy on ilmoitettava samanaikaisesti irtisanomisen kanssa. Seuraavia syitä voidaan pitää kiireellisinä:

 • varkaus;
 • kavallus;
 • huono kohtelu;
 • törkeä loukkaus;
 • ei pidä liikesalaisuuksia.

Eroaminen yhteisellä sopimuksella

Jos työnantaja ja työntekijä sopivat molemmat työsopimuksen irtisanomisesta, molemmat osapuolet sopivat sopimuksesta. Tällöin työsopimus päättyy yhteisellä sopimuksella. Työnantajan ei tarvitse pyytää UWV: ltä tai piirin tuomioistuimelta lupaa irtisanoa työsopimus.

Onko sinulla kysyttävää työsopimuksesta? Pyydä oikeudellista apua Law & More.

Haluatko tietää mitä Law & More voi palvella sinua asianajotoimistona Eindhoven ja Amsterdam?
Ota sitten yhteyttä puhelimitse +31 40 369 06 80 tai lähetä sähköpostia osoitteeseen:
Herra. Tom Meevis, asianajaja Law & More - tom.meevis@lawandmore.nl
Herra. Maxim Hodak, asianajaja & More - maxim.hodak@lawandmore.nl

Law & More