Jos sinulla on oma yritys, voi aina tulla aika, jolloin haluat lopettaa yrityksen toiminnan. Toisaalta on myös mahdollista, että haluat ostaa olemassa olevan yrityksen. Molemmissa tapauksissa yritysosto tarjoaa ratkaisun.

OSTAA TAI MYYTÄ LIIKETOIMINTA?
PYYTÄ OIKEUDELLISTA APUA

Yrityskaupan lakimies

Jos sinulla on oma yritys, voi aina tulla aika, jolloin haluat lopettaa yrityksen toiminnan. Toisaalta on myös mahdollista, että haluat ostaa olemassa olevan yrityksen. Molemmissa tapauksissa yritysosto tarjoaa ratkaisun.

Yrityskauppa on monimutkainen prosessi, jonka toteuttaminen voi helposti kestää kuudesta kuukaudesta vuoteen. Siksi on tärkeää nimittää hankintaneuvoja, joka voi neuvoa ja tukea sinua, mutta voi myös ottaa tehtävät sinulta. Asiantuntijat Law & More auttaa sinua selvittämään optimaalisen taktiikan yrityksen ostamiselle tai myymiselle ja voi tarjota sinulle juridista tukea.

Yrityskaupan etenemissuunnitelma

Vaikka jokainen yrityskauppa on erilainen, tapauksen olosuhteista riippuen on olemassa globaali etenemissuunnitelma, jota noudatetaan, kun haluat ostaa tai myydä yrityksen. Law & Morelakimiehet auttavat sinua kaikissa tämän askel-askeleelta -oppaan vaiheissa.

Tom Meevis

Tom Meevis

Toimitusjohtaja / asianajaja

 Soita +31 (0) 40 369 06 80

Yhtiöjuristimme ovat valmiita sinua varten

Yritysjuristi

Yritysjuristi

Jokainen yritys on ainutlaatuinen. Siksi saat oikeudellista neuvontaa, jolla on suora merkitys yrityksellesi

Ilmoitus oletuksesta

Ilmoitus oletuksesta

Eikö joku noudata sopimuksiaan? Voimme lähettää muistutuksia ja oikeudenkäyntejä

Menetelmä

Menetelmä

Hyvä Due dilligence -tutkimus antaa varmuuden. Autamme sinua

Osakassopimus

Osakassopimus

Haluatko antaa yhtiöjärjestyksen lisäksi erilliset säännöt osakkeenomistajillesi? Kysy oikeudellista apua

"Law & More on mukana

ja voi tuntea itsensä

asiakkaan ongelmien kanssa ”

Vaihe 1: Valmistautuminen yrityskauppaan

Ennen kuin yritysosto voi tapahtua, on tärkeää, että olet asianmukaisesti valmistautunut. Valmisteluvaiheessa henkilökohtaiset vaatimuksesi ja toiveesi muotoillaan. Tämä pätee sekä puolueelle, joka haluaa myydä yrityksen, että puolueelle, joka haluaa ostaa yrityksen. Ensinnäkin on tärkeää selvittää, mihin yritystoimintaan yritys harjoittaa, millä markkinoilla yritys toimii ja kuinka paljon haluat vastaanottaa tai maksaa yrityksestä. Vasta kun tämä on selvää, hankinta voidaan kiteyttää. Tämän määrittämisen jälkeen on tutkittava yhtiön oikeudellinen rakenne sekä johtajan (johtajien) ja osakkeenomistajien rooli. On myös määritettävä, onko toivottavaa, että hankinta tapahtuu kerralla vai vähitellen. Valmisteluvaiheessa on erittäin tärkeää, että et anna tunteiden johtaa itseäsi, vaan että teet harkittu päätöksen. Lain lakimiehet Law & More auttaa sinua tässä.

Vaihe 2: ostajan tai yrityksen löytäminen

Kun toiveesi on selvästi kartoitettu, seuraava askel on etsiä sopiva ostaja. Tätä tarkoitusta varten voidaan laatia tuntematon yritysprofiili, jonka perusteella voidaan valita sopivat ostajat. Kun vakava ehdokas on löydetty, on ensinnäkin tärkeää allekirjoittaa salassapitosopimus. Myöhemmin asiaankuuluvat tiedot yrityksestä voidaan asettaa potentiaalisen ostajan saataville. Kun haluat ottaa haltuunsa yrityksen, on tärkeää, että saat kaikki asiaankuuluvat tiedot yrityksestä.

Vaihe 3: alustava keskustelu

Kun potentiaalinen ostaja tai potentiaalinen yritys on löydetty ja osapuolet ovat vaihtaneet tietoja keskenään, on aika aloittaa alustava keskustelu. On tapana, että potentiaalisen ostajan ja myyjän lisäksi läsnä ovat myös kaikki neuvonantajat, rahoittajat ja notaari.

Liike-hankinta-image1Vaihe 4: neuvottelut

Neuvottelut yrityskaupasta alkavat, kun ostaja tai myyjä on ehdottomasti kiinnostunut. On suositeltavaa, että neuvottelut suorittaa hankinta-asiantuntija. Law & MoreAsianajajat voivat neuvotella puolestasi haltuunottoa koskevista ehdoista ja hinnasta. Kun osapuolet ovat päässeet sopimukseen, laaditaan aiesopimus. Tässä aiesopimuksessa vahvistetaan hankinnan ehdot ja rahoitusjärjestelyt.

Vaihe 5: Yrityskaupan loppuun saattaminen

Ennen lopullisen ostosopimuksen laatimista on suoritettava due diligence -tarkastus. Tässä due diligence -tarkastuksessa tarkistetaan yrityksen kaikkien tietojen oikeellisuus ja täydellisyys. Asianmukaisella huolellisuudella on suuri merkitys. Jos due diligence -toiminnasta ei johdu väärinkäytöksiä, lopullinen ostosopimus voidaan laatia. Kun notaari on kirjannut omistusoikeuden siirron, osakkeet on luovutettu ja kauppahinta maksettu, yhtiön hankinta saatetaan päätökseen.

Vaihe 6: johdanto

Myyjän osallistuminen ei lopu usein heti, kun liiketoiminta siirretään. Usein sovitaan, että myyjä esittelee seuraajansa ja valmistelee hänet työhön. Tämän täytäntöönpanokauden kestosta olisi pitänyt keskustella etukäteen neuvottelujen aikana.

Liike-hankinta-image2Yrityskaupan etenemissuunnitelma

Yrityskaupan rahoittamiseen on useita tapoja, joilla jokaisella on omat edut ja haitat. Nämä rahoitusmahdollisuudet voidaan myös yhdistää. Voit harkita seuraavia vaihtoehtoja yrityskaupan rahoittamiseksi.

Ostajan omat varat

On tärkeää tutkia, kuinka paljon omasta rahastasi voit saada tai haluat osallistua, ennen kuin yritys hankitaan. Käytännössä yrityksen hankkiminen on usein erittäin vaikeaa ilman omien varojen syöttämistä. Oman tuen määrä riippuu kuitenkin tilanteesta.

Laina myyjältä

Käytännössä myyjä rahoittaa usein myös yrityskaupan, joka myöntää osittaista rahoitusta seuraajalle lainan muodossa. Tätä kutsutaan myös myyjälainaksi. Myyjän rahoittama osuus ei useinkaan ole suurempi kuin se osa, jonka ostaja itse myöntää. Lisäksi sovitaan säännöllisesti, että maksu suoritetaan erissä. Lainasopimus tehdään, kun myyjälaina on sovittu.

Osakkeiden hankinta

Ostaja voi myös ottaa vaiheittain haltuunsa yhtiön osakkeet. Tätä varten voidaan valita ansaintajärjestely. Ansaintajärjestelyjen tapauksessa maksu riippuu siitä, ostaja saavuttaa tietyn tuloksen. Tähän yritystoiminnan järjestelyyn liittyy kuitenkin suuria riskejä riitatapauksissa, koska ostaja pystyy vaikuttamaan yrityksen tulokseen. Toisaalta myyjän etuna voi olla se, että maksetaan enemmän, kun ansaitaan paljon voittoa. Joka tapauksessa on järkevää, että myyntiä, ostoja ja palautuksia seurataan riippumattomasti ansiojärjestelmässä.

(In) muodolliset sijoittajat

Rahoitus voi tapahtua epävirallisten tai virallisten sijoittajien lainoina. Epäviralliset sijoittajat ovat ystäviä, perhettä ja tuttavia. Tällaiset lainat ovat yleisiä perheyrityksen hankinnassa. On kuitenkin erittäin tärkeää tallentaa epävirallisilta sijoittajilta saatu rahoitus asianmukaisesti, jotta perheenjäsenten tai ystävien välillä ei aiheutuisi väärinkäsityksiä tai kiistoja.

Lisäksi muodollisten sijoittajien rahoitus on mahdollista. Nämä ovat osapuolia, jotka tarjoavat omaa pääomaa lainan avulla. Ostajan haittana on, että muodollisista sijoittajista tulee usein myös yrityksen osakkaita, mikä antaa heille tietyn määrän määräysvaltaa. Toisaalta muodolliset sijoittajat voivat usein lisätä laajaa verkostoa ja tuntea markkinat.

Crowdfunding

Yhä suositumpi rahoitusmenetelmä on joukkorahoitus. Lyhyesti sanottuna joukkorahoitus tarkoittaa, että verkkokampanjan kautta suurta määrää ihmisiä pyydetään sijoittamaan rahaa hankintaan. Yhteisrahoituksen haittapuolena on kuitenkin luottamuksellisuus; Yhteisrahoituksen toteuttamiseksi sinun on ilmoitettava etukäteen, että yritys on myytävänä.

Law & More auttaa sinua tutkimaan yrityskaupan rahoitusmahdollisuuksia. Asianajajamme voivat neuvoa sinua tilanteeseesi sopivista mahdollisuuksista ja auttaa sinua järjestämään rahoituksen.

Haluatko tietää mitä Law & More voiko tehdä sinulle asianajotoimistona Eindhovenissa?
Ota sitten yhteyttä puhelimitse +31 40 369 06 80 stuur een sähköpostitse naar:

Herra. Tom Meevis, asianajaja Law & More - [sähköposti suojattu]
Herra. Maxim Hodak, asianajaja & muuta - [sähköposti suojattu]

Law & More B.V.