Sovintasopimus on erityinen sopimustyyppi. Sovintasopimuksessa osapuolet pyrkivät tekemään sopimuksia riidan tai muun epävarman tilanteen ratkaisemisesta. Se on myös sopimus, jota työnantaja ja työntekijä voivat käyttää irtisanoakseen työsopimuksen vapaaehtoisesti yhteisellä sopimuksella.

PYYTÄVÄ SOPIMUSSOPIMUS?
Estää tulevia ongelmia

Yhteystiedot

Sovintoratkaisu

Sovintasopimus on erityinen sopimustyyppi. Sovintasopimuksessa osapuolet pyrkivät tekemään sopimuksia riidan tai muun epävarman tilanteen ratkaisemisesta. Se on myös sopimus, jota työnantaja ja työntekijä voivat käyttää irtisanoakseen työsopimuksen vapaaehtoisesti yhteisellä sopimuksella. Sovittelusopimus voidaan tehdä kaikenlaisista riitoista, mutta sitä käytetään useimmiten irtisanomisasioissa.

Mikä on sovintoratkaisu?

Kun sovittelusopimus tehdään, työnantajan ei tarvitse hankkia lupaa työntekijän irtisanomiseksi Alankomaiden työntekijävakuutuslaitokselta (UWV) tai piirin tuomioistuimelta. Tämä on tärkeä syy, miksi työnantajat ja työntekijät haluavat joissain tapauksissa irtisanoa työsopimuksen keskinäisellä sopimuksella sovintoratkaisun avulla. Toinen tärkeä syy sovittelusopimuksen valinnalle on se, että työsopimuksen päättäminen voidaan järjestää nopeasti ja helposti. Tämä aiheuttaa huomattavan eron oikeudenkäyntikuluissa, ja siksi siitä on hyötyä molemmille osapuolille. Kummankin osapuolen on tietysti helpompaa päästä sopimuksiin asianajajan tuella. Haluatko laatia sovintoratkaisun, joka estää tulevia juridisia ongelmia? Ota yhteyttä Law & More.

Tom Meevis

Tom Meevis

Toimitusjohtaja / asianajaja

 Soita +31 (0) 40 369 06 80

Yhtiöjuristimme ovat valmiita sinua varten

Yritysjuristi

Yhtiölaki

Jokainen yritys on ainutlaatuinen. Siksi saat oikeudellista neuvontaa, jolla on suora merkitys yrityksellesi

Ilmoitus oletuksesta

Ilmoitus oletuksesta

Eikö joku noudata sopimuksiaan? Voimme lähettää muistutuksia ja oikeudenkäyntejä

Menetelmä

Menetelmä

Hyvä Due dilligence -tutkimus antaa varmuuden. Autamme sinua

Osakassopimus

Osakassopimus

Haluatko antaa yhtiöjärjestyksen lisäksi erilliset säännöt osakkeenomistajillesi? Kysy oikeudellista apua

"Law & More on mukana

ja voi tuntea itsensä

asiakkaan ongelmien kanssa ”

Sovintoratkaisun sisältö

Työehtosopimuksessa määritetään ehdot, joiden perusteella työsopimus päättyy. Sovintoratkaisun tarkka sisältö riippuu erityisestä tilanteesta ja olosuhteista. On kuitenkin joitain asioita, jotka aina määrätään. Ensinnäkin irtisanomispäivä on yksi tärkeimmistä asioista sovintoratkaisussa. Toiseksi irtisanomisaikaa on noudatettava. Lopuksi on tehtävä sopimukset irtisanomispäivään jäljellä olevasta työjaksosta. On mahdollista, että sovitaan ajanjaksosta, jolla vapautetaan työstä. Tällöin työntekijän ei enää tarvitse työskennellä, mutta hänen oikeutensa palkkaan säilyy.

Sopimuksia voidaan tehdä myös jäljellä olevasta lomasta ja muista yksittäisistä maksutiedoista, kuten palkkiot, palkkiojärjestelmät tai osakejärjestelmät. Lisäksi työnantajan ja työntekijän keskinäisissä neuvotteluissa määritetty siirtymäkorvauksen määrä vahvistetaan sovitussopimuksessa. Siirtymäkorvauksen määrästä neuvotellaan usein, ja se on varmasti tärkeä. Siksi olisi viisasta pyytää oikeudellista apua tässä asiassa. Tiimimme auttaa mielellään.

sovintoratkaisu

Sovintoratkaisun ehdot

Työntekijällä on lakisääteinen oikeus peruuttaa allekirjoitettu sovintosopimus kahden viikon kuluessa. Työnantajan on sisällytettävä työntekijän peruuttamisoikeus sopimukseen. Lisäksi kun sopimus on tehty, osapuolet myöntävät lopullisen vastuuvapauden. Tämä tarkoittaa sitä, että työnantaja ja työntekijä eivät voi enää vaatia toisiltaan muuta kuin sovintoratkaisussa määrätyn. Lopullinen vastuuvapausmääräys sisältyy yleensä sopimuksen loppuun.

Oikeus työttömyysetuuteen

Sovintasopimuksessa on aina ilmoitettava, että työnantaja on tehnyt aloitteen työsuhteen päättämiseksi. Työntekijä ei silloin syyllisty työttömyyteen. Tämä on tärkeää, jotta työntekijällä on oikeus saada työttömyysetuutta. Seuraavien edellytysten on täytyttävä myös sen varmistamiseksi, että työntekijällä on oikeus saada työttömyysetuutta:

• työnantaja on pyytänyt työntekijää suostumaan irtisanomiseen;
• sovitussopimuksessa otetaan huomioon irtisanomisaika;
• työntekijä voi todistaa etsineensä ja etsimään uutta työpaikkaa.

Neuvonta - neuvottelu - sovintasopimuksen laatiminen
Tiimimme neuvoo mielellään, neuvottelee puolestasi ja laatii sinulle koko sovintoratkaisun. Neuvomme sovintoratkaisun kohtuullisuudesta ja annamme selkeyttä. Tarkastelemme myös erityisiä toiveitasi ja varmistamme, että pääset harkittuun ja hyvään päätökseen. Autamme sinua neuvotteleessasi saavuttamaan optimaalisen taloudellisen tuloksen hyvillä edellytyksillä

Haluatko tietää mitä Law & More voiko tehdä sinulle asianajotoimistona Eindhovenissa?
Ota sitten yhteyttä puhelimitse +31 40 369 06 80 stuur een sähköpostitse naar:

Herra. Tom Meevis, asianajaja Law & More - [sähköposti suojattu]
Herra. Maxim Hodak, asianajaja & muuta - [sähköposti suojattu]

Law & More B.V.