Kun päätetään perustaa hyväntekeväisyysjärjestö, yksi ensisijaisista askeleista on valita sopiva oikeudellinen muoto. Alankomaiden laki tuntee useita yhteisöjä, jotka voivat toimia hyväntekeväisyysjärjestön muodossa: Hollannin säätiö ja hollantilainen yhdistys. Hollantilainen säätiö valitaan useimmiten hyväntekeväisyysjärjestön perustamiseksi. Alankomaiden säätiölle on ominaista, että sillä ei ole jäseniä. Pohjimmiltaan Hollannin säätiöllä on oltava vain yksi elin: hallitus.

FILANTROPIA- JA LAADUN SÄÄDÖT
PYYTÄ OIKEUDELLINEN TUKI

Filantropian ja hyväntekeväisyyden säätiöt

Kun päätetään perustaa hyväntekeväisyysjärjestö, yksi ensisijaisista askeleista on valita sopiva oikeudellinen muoto. Alankomaiden laki tuntee useita yhteisöjä, jotka voivat toimia hyväntekeväisyysjärjestön muodossa: Hollannin säätiö ja hollantilainen yhdistys.

Hollantilainen säätiö valitaan useimmiten hyväntekeväisyysjärjestön perustamiseksi. Alankomaiden säätiölle on ominaista, että sillä ei ole jäseniä. Pohjimmiltaan Hollannin säätiöllä on oltava vain yksi elin: hallitus. Hollannin säätiön tavoitteena on saavuttaa erityinen tavoite, kuten yhtiöjärjestyksessä mainitaan. Tämä tavoite voidaan saavuttaa hankkimalla lahjoituksia, harjoittamalla yritystä tai hakemalla apurahoja. Lisäksi säätiöllä on kiellettyä jakaa voittoja perustajille, sen elimiin kuuluville henkilöille ja muille henkilöille. Jälkimmäinen ryhmä ('muu henkilö') voi kuitenkin saada maksuja, jos nämä maksut suoritetaan altruistiseen tai sosiaaliseen tarkoitukseen, mikä tarkoittaa, että säätiö on oikeudellinen muoto, joka soveltuu hyvin hyväntekeväisyysjärjestön muodostamiseen. Säätiöllä on lahjoittajia tai vapaaehtoisia. Periaatteessa näillä henkilöillä ei ole äänioikeutta. Lisäksi säätiö voi omistaa kiinteää omaisuutta, ottaa velkoja, tehdä sitoumuksia ja avata pankkitilejä. Säätiö voi myös harjoittaa kaupallista toimintaa.

Toisin kuin säätiö, yhdistyksessä on jäseniä, jotka yhdistyvät yhtiökokouksessa. Tällä yhtiökokouksella on huomattava määrä valtaa, koska se vastaa muun muassa johtajan nimittämisestä ja erottamisesta. Lisäksi yhtiöjärjestystä voi muuttaa vain yhtiökokous. Yhdistys ei saa jakaa voittoja jäsentensä kesken. Aivan kuten säätiö, yhdistykset voivat suorittaa lakitoimenpiteitä, kuten ostaa kiinteistöjä. Jälkimmäinen on kuitenkin kielletty, jos yhdistystä voidaan pitää epävirallisena yhdistyksenä.

Säätiön ja yhdistyksen välillä potentiaalisten johtajien vastuussa voi olla eroja.

Mitä voi Law & More tehdä auttaaksesi sinua?

Law & More hänellä on kokemusta hollantilaisten ja kansainvälisten hyväntekeväisyyssäätiöiden tai yksityisten asiakkaiden ohjaamisesta ja avustamisesta hyväntekeväisyystoiveilla ja -tavoitteilla.

Neuvomme hollantilaisten hyväntekeväisyys- ja voittoa tavoittelemattomien säätiöiden perustamisessa, perustamisessa ja rekisteröimisessä. Apumme kattaa kaikki Alankomaiden vero-, lakia, hallinto- ja riitojenratkaisukysymyksiä koskevat näkökohdat.

Tom Meevis -kuva

Tom Meevis

Toimitusjohtaja / asianajaja

 Soita +31 40 369 06 80

Palvelut Law & More

Yhtiölaki

Yritysjuristi

Jokainen yritys on ainutlaatuinen. Siksi saat oikeudellista neuvontaa, jolla on suora merkitys yrityksellesi

Ilmoitus oletuksesta

Väliaikainen asianajaja

Tarvitsetko lakimiehen tilapäisesti? Tarjoa riittävä juridinen tuki Law & More

Puolestapuhuja

Maahanmuuttolakimies

Käsittelemme maahanpääsyä, oleskelua, karkottamista ja ulkomaalaisia ​​koskevia asioita

Osakassopimus

Business asianajaja

Jokaisen yrittäjän on käsiteltävä yhtiölaki. Valmistaudu hyvin tähän.

"Law & More asianajajat
ovat mukana ja
osaa tuntea
asiakkaan ongelma ”

Non-nonsensen mentaliteetti

Pidämme luovasta ajattelusta ja tarkastelemme tilanteen juridisia puolia pidemmälle. Kyse on pääsemisestä ongelman ytimeen ja sen käsittelemiseen määrätyssä asiassa. Minkä turhan mentaliteetin ja vuosien kokemuksen takia asiakkaamme voivat luottaa henkilökohtaiseen ja tehokkaaseen juridiseen tukeen.

Haluatko tietää mitä Law & More voiko tehdä sinulle asianajotoimistona Eindhovenissa?
Ota sitten yhteyttä puhelimitse +31 (0) 40 369 06 80 tai lähetä meille sähköpostia:

Herra. Tom Meevis, asianajaja Law & More - [sähköposti suojattu]
Herra. Maxim Hodak, asianajaja & muuta - [sähköposti suojattu]

Law & More B.V.