Monet suuret tehtaat ja energiayhtiöt päästävät kasvihuonekaasuja, kuten hiilidioksidia. Kioton pöytäkirjan ja ilmastosopimuksen mukaan päästökauppaa käytetään vähentämään tällaisten kasvihuonekaasujen päästöjä teollisuudesta ja energiasta.

Tarvitsetko päästöapurahoja?
Vältä hienoa

Päästökauppa (energialaki)

Monet suuret tehtaat ja energiayhtiöt päästävät kasvihuonekaasuja, kuten hiilidioksidia. Kioton pöytäkirjan ja ilmastosopimuksen mukaan päästökauppaa käytetään vähentämään tällaisten kasvihuonekaasujen päästöjä teollisuudesta ja energiasta. Päästökauppaa Alankomaissa säätelee eurooppalainen päästökauppajärjestelmä, EU ETS. EU: n päästökauppajärjestelmässä on vahvistettu päästöoikeuksien raja, joka on yhtä suuri kuin sallitut kokonaiset hiilidioksidipäästöt. Tämä raja on johdettu vähentämistavoitteista, jotka EU haluaa saavuttaa, ja varmistaa, että kaikkien päästökaupassa olevien yritysten päästöt eivät ylitä asetettua tavoitetta.

Pikavalikko

Päästöoikeudet

Päästökauppajärjestelmään osallistuva yritys saa vuosittain ilmaisia ​​päästöoikeuksia. Tämä lasketaan osittain aiempien tuotantomäärien ja yrityksen tuotantoprosessin CO2-hyötysuhteen vertailuarvojen perusteella. Päästöoikeus antaa jokaiselle yritykselle oikeuden päästää tietyn määrän kasvihuonekaasuja ja edustaa yhtä tonnia hiilidioksidipäästöjä. Onko yrityksesi oikeutettu päästöoikeuksien jakamiseen? Sitten on tärkeää laskea oikein, kuinka paljon CO1-päästöjä yrityksesi tuottaa vuosittain saadakseen oikean määrän päästöoikeuksia. Tämä johtuu siitä, että jokaisen yrityksen on joka vuosi luovutettava sama määrä päästöoikeuksia kuin se on päästö tonneina kasvihuonekaasuja.

Tom Meevis

Tom Meevis

Toimitusjohtaja / asianajaja

 Soita +31 (0) 40 369 06 80

Energia-alan asiantuntemuksemme

Zonnen energiakuva

Aurinkoenergia

Keskitymme energialakiin, joka keskittyy tuuli- ja aurinkoenergiaan

Ympäristö-laki

Ympäristö-laki

Ympäristölakiin sovelletaan sekä Alankomaiden että EU: n lakeja. Kerro meille tietoa ja neuvoja

Emmisierecht / emmisiehandel-kuva

Energialaki

Ostatko, toimitatko tai tuotatteko energiaa? Law & More antaa sinulle oikeusapua

Energiantuottajan kuva

Energian tuottaja

Oletko tekemisissä yksin energian kanssa? Asiantuntijamme auttavat mielellään

"Halusin
saada lakimies, joka
on aina valmis minulle,
jopa viikonloppuisin ”

Päästökauppa

Yritykset, jotka päästävät enemmän kasvihuonekaasuja kuin siinä, jolla on päästöoikeuksia luopumiseen, saattavat joutua sakkoon. Onko tämä yrityksesi tapauksessa? Jos näin on, voit ostaa lisäpäästöoikeuksia sakkojen välttämiseksi. Et voi vain ostaa lisäpäästöoikeuksia esimerkiksi päästöoikeuksien kauppiailta, kuten pankeilta, sijoittajilta tai kauppajärjestöiltä, ​​mutta voit myös hankkia ne huutokaupassa. Voi kuitenkin olla niin, että yrityksesi päästää vähemmän kasvihuonekaasuja ja säilyttää siten päästöoikeudet. Tällöin voit aloittaa kaupan näillä päästöoikeuksilla. Ennen kuin päästöoikeuksilla voi käydä kauppaa, on avattava tili EU-rekisterissä, jossa päästöoikeudet sijaitsevat. Tämä johtuu siitä, että EU ja / tai YK haluaa rekisteröidä ja tarkistaa jokaisen tapahtuman.

Päästölupa

Päästölupa

Ennen kuin voit osallistua päästökauppajärjestelmään, yritykselläsi on oltava voimassa oleva lupa. Loppujen lopuksi Alankomaiden yrityksillä ei ole lupaa päästää pelkästään kasvihuonekaasuja, ja edellyttäen, että ne kuuluvat ympäristöhallintolain soveltamisalaan, niiden on haettava päästölupaa Alankomaiden päästöviranomaiselta (NEa). Päästöluvan saamiseksi yrityksesi on laadittava tarkkailusuunnitelma ja laskettava se NEA: n hyväksyttäväksi. Jos tarkkailusuunnitelmasi hyväksytään ja päästölupa myönnetään, sinun on sitten pidettävä tarkkailusuunnitelma ajan tasalla, jotta asiakirja heijastaa aina todellista tilannetta. Sinun on myös toimitettava vuosittain todennettu päästöraportti NEa: lle ja syötettävä päästöraportin tiedot hiilidioksidipäästöjen kaupparekisteriin.

Käsitteleekö yrityksesi päästökauppaa ja onko sinulla tähän liittyviä kysymyksiä tai ongelmia? Vai haluatko apua päästöluvan hakemiseen? Molemmissa tapauksissa olet tullut oikeaan paikkaan. Asiantuntijamme keskittyvät päästökauppaan ja tietävät kuinka he voivat auttaa sinua.

Haluatko tietää mitä Law & More voiko tehdä sinulle asianajotoimistona Eindhovenissa?
Ota sitten yhteyttä puhelimitse +31 40 369 06 80 stuur een sähköpostitse naar:

Herra. Tom Meevis, asianajaja Law & More - [sähköposti suojattu]
Herra. Maxim Hodak, asianajaja & muuta - [sähköposti suojattu]

Law & More B.V.