Google sakotti ennätykselliset 2,42 miljardia EU: ta. Tämä on vasta alkua, saatetaan määrätä vielä kaksi rangaistusta

Euroopan komission päätöksen mukaan Googlen on maksettava 2,42 miljardin euron sakko kilpailulain rikkomisesta.

Euroopan komissio toteaa, että Google edisti omia Google Shopping -tuotteensa Google-hakukoneen tuloksissa muiden tavaroiden tarjoajien vahingoksi. Linkit Google Shopping -tuotteisiin olivat ja ovat hakutulossivun yläosassa, kun taas kilpailevien palveluiden sijainnit Googlen hakualgoritmien määrittelemällä tavalla näkyvät vain alempissa paikoissa.

Google joutuu vaihtamaan hakualgoritmien luokittelujärjestelmäänsä 90 päivän kuluessa. Muussa tapauksessa seuraamus on enintään 5% Googlen emoyhtiön Alphabetin keskimääräisestä päivittäisestä myynnistä.

Kilpailuasioista vastaava komission jäsen Margrethe Vestager totesi, että se, mitä Google teki, oli lainvastaista EU: n kilpailusääntöjen nojalla. Tällä päätöksellä luotiin ennakkotapaus tuleville tutkimuksille.

Euroopan komissio tutkii kahta muuta tapausta, joissa Google väittää väärinkäyttävän vapaiden markkinoiden kilpailusääntöjä: Android-käyttöjärjestelmä ja AdSense.

Lue lisää: https://rechtennieuws.nl/54679/commissie-legt-google-geldboete-op-242-miljard-eur-misbruik-machtspositie-als-zoekmachine-eigen-prijsvergelijkingsdienst-illegaal-bevoordelen/

Jaa:
Law & More B.V.