Internet-huijaus

Internet-huijaus

Viime vuosina Internet on kukoistanut. Yhä useammin vietämme aikamme verkkomaailmassa. Online-pankkitilien, maksuvaihtoehtojen, markkinapaikkojen ja maksupyyntöjen tulon myötä järjestämme yhä enemmän henkilökohtaisten ja myös taloudellisten asioiden lisäksi verkossa. Se järjestetään usein vain yhdellä napin painalluksella. Internet on tuonut meille paljon. Mutta meidän ei pidä erehtyä. Internet ja sen nopea kehitys eivät tuota vain mukavuuksia, vaan myös riskejä. Loppujen lopuksi Internet-huijaus on odotus.

Joka päivä miljoonat ihmiset ostavat ja myyvät arvokkaita esineitä Internetissä. Yleensä kaikki menee hyvin ja molemmille osapuolille odotetaan. Mutta liian usein osapuoli loukkaa keskinäistä luottamusta, ja valitettavasti syntyy seuraava tilanne: maksat sopimusten mukaisesti, mutta et saa mitään tai olet vakuuttunut lähettämään tuotteesi etukäteen, mutta et koskaan saa maksua. Molemmat tapaukset voivat olla huijaus. Tämä on yleisin ja tunnetuin Internet-huijausten muoto. Tämä lomake esiintyy pääasiassa verkkokaupoissa, kuten eBay, mutta myös sosiaalisen median, kuten Facebook, mainosten kautta. Lisäksi tämä Internet-huijauksen muoto koskee tapauksia, joissa on olemassa vilpillinen verkkokauppa, ns. Fake shop.

Internet-huijaus

Internet-huijaukset kattavat kuitenkin enemmän kuin vain “eBay-tapaukset”. Kun käytät tiettyä ohjelmaa tietokoneellasi, saatat kohdata Internet-huijauksia erilaisessa muodossa. Ohjelmayrityksen työntekijäksi teeskentelevä henkilö voi vakuuttaa teille, että ohjelma on vanhentunut ja että se aiheuttaa tietyt tietoturvariskit tietokoneellesi, kun näin ei ole lainkaan. Myöhemmin tällainen ”työntekijä” tarjoaa sinulle uuden ohjelman ostamisen kohtuulliseen hintaan. Jos hyväksyt ja maksat, ”työntekijä” ilmoittaa sinulle, että maksu ei valitettavasti ole onnistunut, ja sinun on suoritettava maksu uudelleen. Vaikka kaikki maksut on suoritettu oikein ja rahat on vastaanotettu useita kertoja samalle ”ohjelmalle”, niin kutsuttu ”työntekijä” jatkaa tätä temppua niin kauan kuin maksat edelleen. Voit kohdata saman tempun myös ”asiakaspalvelun takissa”.

Huijaus

Huijaus on rangaistava Alankomaiden rikoslain 326 §: n nojalla. Kaikkia tilanteita ei kuitenkaan voida luokitella sellaisiksi huijauksiksi. On välttämätöntä, että olet joutunut uhriksi harhaan luovuttamaan tavaran tai rahaa. Petos voi syntyä, jos osapuoli, jonka kanssa olet käynyt liiketoimintaa, on käyttänyt vääriä nimiä tai kapasiteettia. Tässä tapauksessa myyjä ilmoittaa olevansa luotettava, vaikka hänen yhteystietonsa eivät ole lainkaan oikeita. Petos voi myös koostua temppuista, kuten aiemmin kuvattiin. Lopuksi on mahdollista, että petoksen yhteydessä puhutaan fiktioiden kutomasta, toisin sanoen valheiden kertymisestä. Ainoastaan ​​sellaisten tavaroiden toimittamatta jättäminen, joista on maksettu, ei siten riitä petosten hyväksymiseen, eikä se voi suoraan johtaa myyjän tuomitsemiseen.

Siksi voi tietyissä olosuhteissa olla petollisia, mutta rikoslain 326 §: ssä tarkoitetuista petoksista ei ole kysymys. On kuitenkin mahdollista, että siviilioikeudellesi on avoin tapa torjua huijari vastuun kautta. Vastuu voi syntyä eri tavoin. Kaksi yleisintä ja tunnetuinta ovat vahingonkorvausvastuu ja sopimusvastuu. Jos et ole tehnyt sopimusta huijarin kanssa, saatat luottaa ensimmäiseen vastuutapaan. Näin on silloin, kun kyse on lainvastaisesta toiminnasta, teko voidaan katsoa syylliseksi, olet kärsinyt vahinkoa, ja tämä vahinko on kyseisen teon seuraus. Jos nämä ehdot täyttyvät, korvausvaatimus tai -velvollisuus voi syntyä.

Sopimusvastuu liittyy yleensä ”eBay-tapauksiin”. Loppujen lopuksi olet tehnyt sopimuksia hyvän tavaran mukaan. Jos toinen osapuoli jättää noudattamatta sopimuksen mukaisia ​​velvoitteitaan, se voi rikkoa sopimusta. Kun sopimusta on rikottu, voit vaatia sopimuksen täyttämistä tai korvausta. On myös viisasta antaa toiselle osapuolelle viimeinen mahdollisuus (aikavälillä) palauttaa rahat tai lähettää tuote ilmoituksella siitä, että olet toiminut laiminlyönnillä.

Siviilioikeudenkäynnin aloittamiseksi sinun on tiedettävä kuka ”huijari” on tarkalleen. Sinun on myös otettava asianajaja käyttöön siviilioikeudenkäynneissä. Law & More on lakimiehiä, jotka ovat sekä rikosoikeuden että siviilioikeuden asiantuntijoita. Tunnistatko itsesi yhdessä aiemmin kuvatuista tilanteista, haluatko tietää, oletko huijauksen uhri vai onko sinulla kysyttävää huijauksesta? Ota yhteyttä lakimiehiin Law & More. Asianajajamme antavat mielellään neuvoja, mutta auttavat myös haluttaessa rikos- tai siviilioikeudenkäynneissä.

Law & More