Tequila-ristiriita

Tequila-ristiriita

Tunnettu oikeusjuttu vuonna 2019 [1]: Meksikon sääntelyelin CRT (Consejo Regulador de Tequila) oli aloittanut oikeudenkäynnin Heinekenia vastaan, joka mainitsi sanan Tequila Desperados-pulloissaan. Desperados kuuluu Heinekenin valittujen kansainvälisten tuotemerkkien ryhmään ja panimon mukaan se on ”tequilamakuinen olut”. Desperadosia ei markkinoida Meksikossa, mutta sitä myydään Alankomaissa, Espanjassa, Saksassa, Ranskassa, Puolassa ja muissa maissa. Heinekenin mukaan heidän aromissaan on oikea tequila, jonka he ostavat meksikolaisilta tavarantoimittajilta, jotka ovat CRT: n jäseniä. Niiden avulla varmistetaan myös, että tuote täyttää kaikki merkintöjä koskevat säännöt ja vaatimukset. CRT: n mukaan Heineken rikkoo paikallisten tuotteiden nimien suojaamiseksi tarkoitettuja sääntöjä. CRT on vakuuttunut siitä, että Heinekenin Desperados-tequilamakuinen olut vahingoittaa tequila-nimeä.

Tequila-ristiriita

Makuparanntajat

CRT-johtajan Ramon Gonzalezin mukaan Heineken väittää, että 75 prosenttia mausta on tequilaa, mutta CRT: n ja Madridin terveyskeskuksen tutkimus osoittaa, että Desperados ei sisällä tequilaa. Ongelma näyttää olevan oluelle lisättyjen maunparannusaineiden määrä ja siihen käytetty resepti. CRT toteaa tässä menettelyssä, että Desperados-tuote ei ole Meksikon lakien mukainen, mikä vaaditaan kaikille Tequilaa sisältäville tuotteille. Tequila on suojattu maantieteellinen nimi, mikä tarkoittaa, että vain Meksikossa tätä tarkoitusta varten sertifioitujen yritysten tuottama Tequila voidaan kutsua Tequilaksi. Esimerkiksi tislauksen aikana käytettävien agavesien on tultava Meksikosta erityisesti valitulta alueelta. Lisäksi 25-51 prosenttia sekoitetusta juomasta on sisällettävä tequilaa, jotta nimi olisi etiketissä. CRT uskoo muun muassa, että kuluttajia johdetaan harhaan, koska Heineken antaisi vaikutelman, että oluessa olisi enemmän tequilaa kuin todellisuudessa on.

On huomattavaa, että CRT on odottanut niin kauan toimia. Desperados on ollut markkinoilla vuodesta 1996. Gonzalezin mukaan tämä johtui oikeudellisista kustannuksista, koska kyse on kansainvälisestä tapauksesta.

Vahvistus

Yhteisöjen tuomioistuin katsoi, että vaikka sana "tequila" esiintyy näkyvästi pakkauksen etupuolella ja Desperados-mainoksissa, kuluttajat ymmärtävät edelleen, että Tequilaa käytetään yksinomaan mausteena Desperadosissa ja että Tequilan osuus on pieni. Väite, jonka mukaan tuotteessa on Tequilaa, on tuomioistuimen mukaan oikea. Itse asiassa Desperadosiin lisätty Tequila tulee myös CRT: n hyväksymältä valmistajalta. Kuluttajaa ei myöskään harhaan johdeta, koska pullon takana olevassa etiketissä todetaan käräjäoikeuden mukaan olevan "tequilan maustettu olut". On kuitenkin epäselvää, kuinka suuri prosenttiosuus tequilaa sisältyy Desperadosiin. Tuomioistuimen tuomion perusteella näyttää siltä, ​​että CRT on tehnyt epäselväksi sen, ettei Tequilaa käytetä riittävästi antamaan juomalle olennainen ominaisuus. Tämä on kriittinen kysymys sen selvittämiseksi, onko määritelmä sallittu vai katsotaanko sitä harhaanjohtavaksi.

Yhteenveto

15. toukokuuta 2019 antamassaan tuomiossa ECLI:NL:RBAMS:2019:3564 käräjäoikeus Amsterdam totesi, että CRT:n saatavat eivät olleet siirrettävissä yhdellä CRT:n asettamista perusteista. Väitteet hylättiin. Tämän tuloksen seurauksena CRT määrättiin maksamaan Heinekenin oikeudenkäyntikulut. Vaikka Heineken voitti tämän tapauksen, Desperado-pullojen merkintöjä on muutettu. Etiketin etupuolella oleva lihavoitu "Tequila" on korvattu tekstillä "Maustettu tequilalla".

Lopuksi

Jos huomaat, että joku muu käyttää tai on rekisteröinyt tavaramerkkiäsi, sinun on ryhdyttävä toimenpiteisiin. Menestysmahdollisuudet pienenevät, mitä kauemmin odotat toimia. Jos haluat tietää lisää aiheesta, ota meihin yhteyttä. Meillä on oikeat lakimiehet, jotka voivat neuvoa ja tukea sinua. Voit miettiä apua tavaramerkkien loukkauksissa, laatia lisenssisopimus, siirtää asiakirja tai valita nimi ja / tai logo tavaramerkille.

[1] Tuomioistuin Amsterdam, 15 Toukokuu 2019

ECLI: NL: RBAMS: 2019: 3564

Law & More